Search

Cradle to Cradle verhuisdoos

MET TROTS PRESENTEREN WIJ DE EERSTE CRADLE TO CRADLE VERHUISDOOS!

Naast dat de verhuisdoos gemaakt is van FSC papier is dit de eerste verhuisdoos die ontwikkeld is volgens het Cradle to Cradle principe. Dat wil zeggen dat tijdens het ontwikkelingsproces aan duurzame eisen zijn voldaan.

Praktisch ontworpen

Door de leuke vormgeving misstaat deze doos ook niet in je kast. Op het deksel en op één zijkant is er ruimte om te schrijven waar de doos moet komen en wat erin zit. Handig voor als je de dozen opstapelt, zo kan je altijd zien wat de inhoud is.

Voor de verhuisdoos heb je geen tape nodig (wat ook weer bijdraagt aan het milieu) en is gemakkelijk in elkaar te vouwen. De dubbele bodem aan de binnenkant en dubbele handvatten geven extra stevigheid zodat er ruimte is voor genoeg spullen.

Wat is Cradle to Cradle?

Cradle to cradle is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen en duurzaam produceren. De letterlijke betekenis is ‘van wieg tot wieg’. Met andere woorden: er is geen levenscyclus ‘van de wieg tot het graf’, maar na het eerste gebruik wordt een product opnieuw grondstof voor het volgende product.
Eén van de belangrijkste toepassingsmethoden van Cradle to Cradle®, is het herdefiniëren van materialen als waardevolle grondstoffen in cyclische systemen.

In Cradle to Cradle® wordt onderscheid gemaakt tussen twee trajecten die producten kunnen volgen:
Verbruikstrajecten waarbij producten worden ontworpen die veilig zijn voor biologische systemen, en gebruikstrajecten waar producten veilig toegepast worden in technische systemen. Zie afbeelding hieronder.

Verschil recyclen en Cradle to Cradle

Cradle to Cradle is absoluut anders dan recyclen. Bij recyclen gaan materialen uiteindelijk voor altijd verloren, waardoor je steeds weer nieuwe grondstoffen nodig hebt om te gebruiken. Bij Cradle to Cradle gaat er niks verloren en heb je altijd 100% hergebruik.

verhuis-opbergdoos cradle to Cradle
verhuis-opbergdoos

Certificering

Cradle to Cradle certificering bepaalt dat een product veilig is voor mens en milieu en gemaakt is van materialen die kunnen worden gerecycled of gecomposteerd.

Het certificeringsprogramma kent een veelomvattende aanpak die de duurzaamheid van een product en de vervaardiging ervan beoordeelt. Het programma kijkt naar 5 punten:

Gezondheid van materialen in relatie tot mens en milieu (giftigheid van chemische stoffen);
Gebruik van gerecycled materiaal, dat op zijn beurt weer gerecycled of gecomposteerd kan worden;
Gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en water;
Besparing van water gedurende het productieproces met als uitgangspunt dat het gebruikte water van dezelfde of betere kwaliteit was dan het begin product;
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: een ondernemer doet zaken met respect voor gezondheid, veiligheid, mensenrechten en de aarde.

Er zijn 4 niveaus van productcertificering: Basic, Silver, Gold of Platinum, waarbij producten met een Platinum certificering voldoen aan de meest strenge criteria.

Ben je op zoek naar je eigen Cradle to Cradle verpakking, bel of mail gerust!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

kom in contact

Locatie hoofdkantoor

Nijverheidscentrum 40 B
2761 JP Zevenhuizen

Locatie de kwakel

Mijnsherenweg 4
1424 CB De Kwakel

contact
Onze openingstijden

Maandag t/m vrijdag 08:00 – 17:00

Zatrerdag en zondag gesloten

VOLG ONS

Delen:

Meer nieuws

Kom in contact

Locatie hoofdkantoor

Nijverheidscentrum 40 B
2761 JP Zevenhuizen

Locatie de kwakel

Mijnsherenweg 4
1424 CB De Kwakel

Onze openingstijden

Maandag t/m vrijdag 08:00 – 17:00

Zaterdag en zondag gesloten

Kom in contact

Search